Topp 3 nyheter i Tableau Desktop 10.3

4 maj 2017

Sparks är som partner till Tableau med i beta-testandet av alla kommande versioner.

För er som inte vet det så kommer Tableau oftast med 4 nya versioner per år. De består av en stor release och tre mindre. Tableau 10.3 är således den sista av de mindre releaserna. Varje mindre release brukar dock inte vara så liten utan innehålla riktigt mycket bra nyheter.

Här kommer en rapport från Aron som känner kommande version av Tableau Desktop på pulsen (Version 10.3). Han har valt ut tre favoriter bland nyheterna.

Förval i datumfilter

 

Att få förvalen i datumfilter att uppdateras med datakällan har länge varit ett önskemål och med 10.3 kommer det att vara möjligt. Detta kommer att göra många användare nöjda. Tidigare har frustrerade användare konstaterat att de datumval som en workbook publiceras med är statiska och påverkas inte av om datat uppdateras.

Förvalet kan sättas för alla datumnivåer vilket också ökar användbarheten för denna inställning.

Koppla dig till datafiler i FLER molntjänster

Möjligheten att koppla sig mot filer i molnet får ses som ytterligare ett steg i den pågående flytten av data ut i molnet. I den nya versionen kommer DropBox och OneDrive stödjas men man behöver inte vara synsk för att inse att stöd för flera tjänster kommer följa framöver.

Koppla direkt till data i PDF-filer

Tableau analyserar tabeller i dina PDF-filer och extraherar ut data som datakällor. Varje tabell i en PDF-fil kan väljas som en separat källa och det går alldeles utmärkt att använda join eller union för att sammanfoga flera tabeller.

Version 10.3 innehåller en hel del annat också och för den som är intresserad finns alla nyheterna presenterade här:

COMING SOON

Tableau brukar vara lite hemliga med exakta datum för när nya versioner släpps men jag skulle bli förvånad om den nya versionen inte dyker upp innan sommaren. När 10.3 finns ute tar vi sikte på betatestande av nästa stora release till hösten, Tableau 11. Där vet vi redan nu att det finns några riktiga höjdarnyheter.

Fortsätt följa Sparksbloggen för att vara först med att få veta vilka våra favoriter är.