Tableau till alla – Nya licensmodellen på 1 minut

26 april 2018

Nya verktyg, nya licensmodeller och nya möjligheter

Tableau har lanserat tre stora nyheter den här veckan. Först ett helt nytt verktyg för att göra det ännu lättare att förbereda data för analys, Tableau Prep, Samma dag släpptes också nya versioner av alla befintliga produkter, 2018.1. Som om inte det räckte så finns nu också en helt ny licensmodell med nya, lägre, priser för prenumerationskunder.

Vad är bra med nya modellen?

Jo, det är främst tre saker:

  1. 12$! – Ett nytt lågt prissteg för alla Vardagsanvändare
  2. Nya Tableau Prep ingår i samma licens som Tableau Desktop
  3. En serverlicens ingår numera när du köper Tableau Desktop

Varför gör Tableau det här?

Enkelt – Man vill fortsätta ge ännu fler människor möjlighet till att se och upptäcka sin data. Mer data – Tableau till alla!

Vad heter de nya licensnivåerna?

Tre nya produktpaket, lika bra du lär dig namnen direkt.

Vad behöver jag?

Du kan tänka på de tre olika nivåerna som dina Analytiker (Creators), dina avancerade Affärsanvändare (Explorers) samt dina Vardagsanvändare (Viewers). Så här:

Vad kostar det?

Det är nu det blir riktigt roligt. Titta på det nya priset för alla dina Vardagsanvändare (Viewers): 12$ i månaden! För världens främsta analysverktyg!
Kasta också ett öga på vad som nu ingår för dina Analytiker (Creators). Inte bara Tableau Desktop utan även Tableau Prep och en Tableau Serveranvändare. Utan att priset gått upp. Fina grejor det.

Det var det om nya licensmodellen. Solklart, eller hur?

Ok, vi vet. Det finns massor med nitty-gritty frågor: Hur kan man konvertera befintliga licenser? Vad kostar det med Tableau Online (Cloud Analytics)? Måste man köpa ett visst antal licenser? Och garanterat en hel del andra frågor utifrån just din situation.

Men – det är då du ringer din svenska Tableau Guldpartner (ja..Sparks alltså..finns ingen annan ;)) och bollar dina funderingar. Så förklarar vi, rätar ut frågetecknen och ser till att du får precis det du behöver. Varken mer eller mindre.

Bara att slå oss en signal!