Tableau Conference 2018 New Orleans

27 oktober 2018

Här kan du se våra rapporter och intervjuer från Tableau Conference 2018 i New Orleans. Hela Sparks var på plats och vi kommer hem inspirerade och fyllda med både fantastiska nyheter och djupa, riktigt nördiga nya kunskaper. Oavsett vad så längtar vi efter att få visa allt vi sett och lärt oss den här veckan.

Dag 1 – Opening keynotes och product roadmap

Här sammanfattar Linda sina intryck från första dagen på TC18. Lite överväldigad av pulsen och engagemanget från övriga 17.000 konferensdeltagare glömde hon nämna några riktigt heta produktnyheter som ligger på kö för lansering redan kommande vecka och vidare under 2019.

Vilka? Det kommer vi såklart återkomma till framåt på bloggen men en av de hetaste är Multiple Table Extracts för Hyper. Det är en riktig toppnyhet som släpps redan nästa vecka i 2018.3. Det möjliggör ännu snabbare extrakt-generering och prestanda. På köpet löser man dessutom ett jobbigt problem med uppblåst data vid m:m relationer. Ni som försökt med tabellstyrd row-level security i stora extrakt kommer jubla.

Dag 2 – Massor med nyheter från utvecklarna på scen

Dag två på TC är alltid en maxad dag. Linda berättar här om den mest populära sessionen av alla, ”Developers on Stage”. Utöver denna och alla utbildningar avgjordes också tävlingen IronViz som i år hade tema väderdata och vanns av Timothy Vermeiren.

IronViz? Ja, eller som Jonas uttryckte det: ”Jag är på eurovision för datanördar. Älskar’t!”

Festen fortsatte sedan natten lång med alla 17.000 konferensdeltagare på DATA NIGHT OUT. Därav att några av de som Sammy intervjuar i inslaget från dag 3 kan ha haft liiite raspigare röster än vanligt..

DAG 3 – Intervjuer med några konferensdeltagare och partners

Sammy fångade vår kompis Andy Cotgreave efter en av hans presentationer, Sammy har också hälsat på några andra partners i Data Village. Se vad Alteryx, Google, Microsoft och Matillion tycker om konferensen och varför de är partners med Tableau.

En annan dag – Återhämtning och internkonferens på träsket

Hur kul det än är att sitta inne på konferens och inspireras behöver man skifta fokus ibland. För att samla kraft och fokusera på något annat ett tag passade vi på att blåsa fram över träsket i jakt på alligatorer. Hur det gick? Spana in Villes film nedan..