Tableau 2018.1 – Några favoritnyheter

25 april 2018

Sin vana trogen håller Tableau tempot på utvecklingen uppe och igår släpptes en ny version av Tableau Desktop och Server. Dessutom – som Sammy skrev om igår, har familjen numera även utökats med en ny medlem i form av Tableau Prep. Läs mer om det HÄR.

Värt att nämna är att man också bytt versionsnumrering på produkterna. 10.5 var den sista med den gamla numreringen och 2018.1 den första med den nya. Nästa version (som snart kommer i Beta) kommer heta 2018.2.

Alla har såklart sina favoriter beroende på vad man jobbar med för tillfället men här kommer mina tre bästa nyheter i Tableau Desktop 2018.1

Step lines

Gör det möjligt att visa utveckling i steg i linjegrafer. Perfekt för t ex lagersaldon, kontobalanser och in/utbetalningar.

Analytical Object Guidance

Hjälper till att förklara varför vissa alternativ på Analys-fliken är utgråade och vad som krävs för att de ska vara möjliga att använda. Utgråade alternativ här har varit frustrerande och det har inte alltid varit uppenbart varför de varit det.

Länk till nedladdning av drivrutin

Ibland behöver man installera drivrutiner för att kopplingar till nya databaser ska fungera. Detta gör det ännu snabbare och smidigare att komma igång med att koppla upp sig mot nya databaser.

Det var mina tre favoriter av Desktop-nyheterna i 2018-1. Lite blandat som du ser och du hittar säkert någon annan nyhet som blir din favorit. Det finns ett helt gäng fiffiga nyheter både för desktop, mobile och server.. Du hittar en mer uttömmande lista på Tableau’s hemsida. In och leta efter din favorit:

https://www.tableau.com/products/new-features