Nyheter i Tableau 10

16 augusti 2016

Tableau 10 är äntligen här! Här är 8 riktigt bra nyheter som kommer göra dig ännu smartare och effektivare i dina analyser. Vill du se nyheterna live så anmäl dig till Sparks och Tableaus Roadshow den 26 september i Stockholm.

Favoriter bland nyheterna i Tableau 10

Nr 1 – Cross Database Joins

Namnet säger allt, kombinera data från t ex Excel, SQL Server, Oracle osv. Grymt för bland annat snabba prototyper och ad-hoc analyser. Läs mer..

Nr 2 – Global Cross-Database Filters

Om du vill kan du nu låta ett eller flera av dina filter bli globala och filtrera alla datakällor i en arbetsbok, oavsett datakälla. Så bra och efterlängtat! Det låter som en liten uppdatering men alla vi som pillat med parametrar för att lösa detta förstår hur bra den här nyheten är. Läs mer..

Nr 3 – Tableau Mobile for Android

Inte en dag för tidigt, nu finns Tableau Mobile för Android. Läs mer och ladda ner..

Nr 4 – Device Designer

Anpassa samma dashboard för att se perfekt ut på alla sorters skärmar och enheter oavsett storlek. Läs mer..

Nr 5 – Clustering

Ny funktionalitet för att göra klusteranalyser med enkel drag-and-drop. Riktigt bra för oss som inte tog 120 statistikpoäng på universitetet! Titta här:

clustering2

Nr 6 – Custom Regions

När dina försäljningsregioner inte matchar län, landskap eller länder. Skapa kartor med egna regioner för analys av just dina försäljningsområden. Lätt som en plätt! Läs mer..

Nr 7 – Web Authoring

Nu kan du äntligen lägga till publicerade datakällor och bygga egna dashboards direkt i din browser. Läs mer..

Nr 8 – Downright beautiful

Tableau 10 har fått en riktigt snygg ansiktslyftning som gör hela analysupplevelsen ännu tydligare och roligare. Väldigt bra nya förvalda färger och typsnitt som gör att du kan lägga din tid på analys istället för formatering. Läs mer..

Tableau 10 Roadshow – Stockholm

Det var mycket kort om vad jag tycker är de bästa nyheterna, men det finns många fler som kanske är viktiga för dig. Du som vill ligga i framkant och inte missa vad man måste veta om Tableau och dataanalys, kom och se dessa och alla andra nyheter i Tableau 10 den 26 september kl 14 på Scandic Grand Central i Stockholm.

Agenda, anmälan och mer info hittar du här.